Mitt namn är Miguel Rodriguez.  Efter en riktig lång loop av sökande och studier via skolmedicin, homeopati, kinesisk medicin psykoterapi och en lång karriär som terapeut och lärare i Traditionell Kinesisk Medicin, har det varit ett måste att ständigt uppdatera mig och detta har skett på många olika sätt men i första hand skett i Kina där jag varit 33 gånger varje gång träffat läromästare och sökt efter svar på mina frågor.

Alla kulturer har sin syn på livet och människan och sina metoder för att förebygga, lindra och bota. Min erfarenhet är att just att den Orientaliska psykologin och  medicinens syn på människan väsen från länderna runt Tibet har den djupaste och mest klarsynta perspektivet. Det är som om att Tibet som är närmast himlen fått mer kontakt och inblick i människans väsen som en oskiljaktig av del av naturen. Att denna visdom sedan sipprat ner till regionerna nedanför. Denna visdom har sedan stötts och blötts i tusentals år och ur det har dom stora principerna utvecklats vidare via schamanistiska kulturer. Jag tänker på Ayurveda och den Traditionella Kinesiska medicinen, dom två stora medicinska traditionerna. ( samt alla tusentals olika holistiska terapiformer som har sina rötter i dessa)Troligen är dessa de äldsta nu levande medicinska traditionerna som fortfarande har en mycket stor popularitet även i Väst.

Vad som gör just den Traditionella Kinesiska Medicinen så attraktiv för mig är att den omfattar allt, inte mins att den har så många fantastiska metoder för att förebygga eller behålla hälsan, dessutom ser människan som en varelse av energi där allt är hänger samman det fysiska det psykiska det andliga, alltid försöker finna grundorsaken. Detta skiljer den från vår skolmedicin som huvudsakligen riktar sig på att behandla symtomen och saknar de andra dimensionerna. Det var just på en av mina resor till Kina där jag träffat många olika mästare som en dag då jag själv gav en föreläsning på Beijings universitet om min syn på människan och energier, som en vän viskade till mig att det är någon du borde träffa.

Nästa dag på ett fint tehus fick jag träffa den kanske mest inflytelserika mästaren i mitt liv, Prof. Wang en person som egnast hela sitt liv åt studier och Qi Gong, lågmäld, djup, ödmjuk och superintelligent. Han öppnade en helt ny värld för mig med att ta mig under sina vingar och lära mig Xin Ping som betyder frid i sinnet. För mig blev detta en vändpunkt i mitt liv, missionen, att förstå, fördjupa mig att omsätta i praktik med att behandla alla mina patienter, för det är oavsett metod så är det i praktiken man verkligen lär sig.  Senare har jag börjat undervisa och sprida Xin Ping. Att lära ut något man brinner för och ständigt sträva efter att förbättra materialet och pedagogiken är ingen utmaning det är en inspirerande livsstil.

Under de ca 10 år som sedan gått har jag mer och mer insett att detta som tidigare var en exklusiv metod förbehållet vissa grupper i Kina egentligen är en gåva till mänskligheten. Varför tänker jag så? Jo Xin Ping är inte bara en suverän metod för behandla i psykologiska samt fysiska åkommor men den är även en fantastisk metod för att förebygga och den gyllene vägen för klarseende. Xin Ping är inte bara en behandlings metod som är holistisk och livsbejakande, den bygger på hjärtats intelligens. Eftersom den som behandlar eller den som blir behandlad eller om man behandlar sig själv är i ett meditativt, transliknande tillstånd med fridfullt sinne, bara det att kunna få uppleva detta så ovanliga tillstånd i en värld av stress! Tänk själv en egenvårds program som eliminerar alla hinder blockeringar som man fått genom livet och frigör från den smärta som skapats genom händelser. Få en glimt av hur jag kan bli den bästa jag och steg för steg möta sitt ursprungliga jag,  fri från allt det som lägger hinder i livsprocessen, få tillgång till sin högre intelligens och intuition. Dessutom finns en grundlig kartläggning av samtliga kroppens delar och dess psykologiska samband. Tilltalande är även att hela Xin Ping bygger på en mycket bra teoretisk grund. För mig har detta varit en helt fantastisk resa som inte tar slut, för varje möte med människor där jag använde Xin Ping lär jag mig något nytt och just detta att ständigt utvecklas, växa som vuxen ger mig energi och vitalitet. Varje gång jag har en föreläsning i Xin Ping är jag väl medveten om att jag spridit livsviktiga insikter, det får mig känna mig som en trädgårdsmästare som ömt vattnar frön och för min inre syn se dessa slå rot för bli en vacker örtträdgård. Om utrymmet räckt skulle jag kunna berätta så mycket mer, men det får vänta tills min bok ”Det dansande hjärtat” kommer ut i höst.  Xin Ping lämpar sig så väl för terapeuten som vill komma längre eller för vem som helst som vill använda metoden på sig själv och är nyfiken på livet.  

http://www.peaceful-heart.se/

Nina Jansdotter
Webbpedagog